Wat onze klanten zeggen

“Wat me het meest is bijgebleven van de masterclass van Walter Faaij is dat ik mijn organisatie als ’tribe’ kan bekijken. Dit helpt enorm om cultuur in onze organisatie te begrijpen en erover te praten. Cultuur is niet één waarheid maar is iets dat we samen met elkaar betekenis geven. Net als duurzaamheid. En kampvuurgesprekken helpen daar enorm bij.”

Yoeri Schenau
Sustainability lead Arcadis

“De masterclass van Walter Faaij heeft mij handvatten gegeven, een opstapje, om bepaalde zaken en observaties binnen mijn organisatie bespreekbaar te maken. Om verandering te genereren moeten we aan de slag met de onderstroom in onze organisatie. Dit heeft tijd en vertraging nodig, een mooie manier om daar aandacht aan te geven is in een kampvuurgesprek!”

Erin Troost
Manager programma’s en projecten MVO Nederland

“Walter heeft een open sfeer weten te creëren waardoor mensen opstonden en aangaven dat ‘Dare to make a difference’ niet altijd makkelijk is voor iedereen. Hier haakten medewerkers op aan. Deze openheid zorgde voor een positief effect op de dag zelf en ook later in de organisatie. Het event en het gesprek heeft ons gemeenschappelijke taal gegeven om het gesprek met elkaar over onze kernwaarden te voeren.”

Annelore van Thiel
Directeur People & Organisation Ampelmann

“Ik raad leiders en organisatie een kampvuurgesprek onder begeleiding van Walter aan omdat het inzicht geeft in wat er werkelijk leeft in een groep. Het kampvuurgesprek, toen ik mij, in de werkvorm van openhartig luisteren, kwetsbaar opstelde, voelde ik wat er leefde in mijn ’tribe’. Dat gaf mij waardevolle sturingsinformatie op de koers en de gang van zaken. Heel anders dan een MTO.”

Marko Hermeler
Interim directeur-bestuurder Profipendi

“Een kampvuurgesprek draagt bij aan een positieve beweging in de organisatie die niet alleen voelbaar is op het moment van het kampvuurgesprek zelf. Ook in de dagen erna merk je dat mensen aan het denken zijn gezet en hun gedrag en handelen veranderen. Vanuit de besluiten aan het einde van dit kampvuur volgen acties, met dezelfde drijfveren. Dat betekent dat je er altijd op kan terugvallen dat iets gezamenlijk tot stand is gekomen. Het goede gesprek en de bijpassende chemie die vanuit openheid ontstaat bij het kampvuurgesprek maakt dat mensen tegen elkaar zeggen: “je had erbij moeten zijn”.

Maartje Ebben
Senior Beleidsmedewerker Onderwijs Profipendi

“Heel erg bedankt voor de Masterclass! Ook al heb ik een achtergrond in organisatie antropologie, ik vond het heel prettig hoe jullie vanaf de basis van organisatiecultuur, via duurzaamheid en de dialoog daarover naar jullie model toe werkten. Hoewel dit allemaal complexe onderwerpen zijn, hebben jullie structuur en duidelijkheid gecreëerd. Daarnaast vond ik de afwisseling tussen presentatie en breakouts erg goed georganiseerd. Die momenten om gedachten uit te wisselen, waren erg fijn en hierdoor vlogen de twee uur voorbij. En ik vind het super tof dat jullie zowel de presentatie als het model en bijbehorende uitleg delen.“

Sofie Schrover