Training | Duurzaamheid in je DNA

Training | Duurzaamheid in je DNA

Duurzaamheid, een kwestie van cultuur

Duurzaamheid staat steeds hoger op de strategische agenda van bedrijven, instellingen en overheden. Toch blijkt het in praktijk best lastig om duurzaamheid echt in de haarvaten van organisaties te laten doordringen. Vaak wordt er naar duurzame oplossingen gezocht in business cases en technieken. Wij geloven dat verduurzaming vooral gaat over mensen. Over mindset, gedrag en collectieve keuzes. Over cultuur dus. Cultuur veranderen betekent je organisatie herordenen.

In deze training leer je waarom bedrijfscultuur de sleutel is tot het verduurzamen van je organisatie. Je leert hoe je duurzaamheid borgt in organisatiecultuur. Hoe je – in onze woorden – een Green Culture bouwt. Je leert te kijken door de bril van een antropoloog. Begrijpen waarom collega’ s doen wat ze doen en grip krijgen op cultuurpatronen en onopgeloste dilemma’s. Zodat je vervolgens kunt bouwen aan een Green Culture om duurzaamheid écht te verankeren in het DNA van je organisatie.

Download hier de brochure van de training

In deze training leer je

 • Wat cultuur is, hoe het werkt en hoe je het kunt veranderen
 • Hoe je dieperliggende cultuurpatronen in je eigen organisatie herkent
 • Welke kennis uit de antropologie je kunt toepassen op jouw duurzaamheidsvraagstuk
 • Tools en praktische handvatten om cultuur te begrijpen en een beweging te bouwen

Het reisprogramma

Cultuur bouwen, en zeker veranderen lijkt meer op backpacken dan op een all inclusive vakantie. We nemen je mee op reis. Een reis die uit 4 (onder)delen bestaat.

 1. Oriënteren. Wat betekent duurzaamheid (of impact, circulariteit, inclusie)? Welke betekenis geven wij daaraan? En waarom moet het de kern van je bedrijfsstrategie zijn?
 2. Onderzoeken. Zonder oordeel leren kijken naar je eigen organisatie. Alles is informatie. Patronen herkennen, duiden, vertalen en bevragen.
 3. Betekenis geven. Cultuur bouw je in dialoog. Niet met meer papier. We leren je rond vergaderen en kampvuren aansteken. Moedige gesprekken voeren of begeleiden, het liefst ónder de waterlijn.
 4. Veranderen. De blauwdruk voor een geslaagde cultuurverandering bestaat niet. Leren hoe je een beweging bouwt, hoe je de verwarring en het ongemak begeleidt en hoe je de kracht van verhalen benut.

De praktische zaken op een rijtje

  • Datum: Maandag 15 en dinsdag 16 april 2024

  • Tijd: Inloop vanaf 9.00, we starten om 09.30 en eindigen uiterlijk om 17.30

  • Kosten: € 595,- (excl. BTW)

  • Locatie: De Stadstuin (Kaap Hoorndreef 66, Utrecht)