Whitepaper Building Green Cultures

21/02/2023

Om een veranderproces structuur te geven en om je te helpen bij het begeleiden van de transitie op weg naar een green culture, hebben we een procesmodel ontwikkeld: het Green Culture Verandermodel. Het model geeft antwoord op de vraag hoe je cultuurverandering kunt initiëren en begeleiden en welke stappen je daar heel praktisch in kunt zetten.

Wij geloven dat de transitie naar een duurzame samenleving eerst en vooral over mensen gaat. Verduurzaming is namelijk niet zozeer een technologische of economische uitdaging, maar veel meer een sociale. Je organisatie verduurzamen vraagt om een mindshift bij medewerkers, om gedragsverandering en cultuurverandering.

Hoe groepen mensen cultuur vormen en omgaan met verandering is het domein van de antropologie. Wij delen graag onze antropologische kennis en praktijkervaring in het begeleiden van cultuurveranderingen in grote en kleine organisaties.

Wil je meer weten over organisatiecultuur en duurzaamheid?

  • Walter Faaij vertelt meer over Green Culture Lab en Organisatiecultuur in de video’s op onze YouTube kanaal.
  • Lees onze column: Organisatiecultuur als driver van duurzaamheid.
    (Deze column verscheen eerder op TGTHR.nl, platform voor duurzaam ondernemen).

Wil je meer weten over Green Culture Lab?

Hier vindt je uitgebreidere interviews met onze klanten. En voor een overzicht van al onze opdrachtgevers, klik hier!

Meer informatie over een lezing, een kampvuurgesprek of een cultuurtraject in jouw organisatie? Of wil je graag sparren over een vraagstuk rond duurzaamheid, leiderschap en cultuur veranderen? Stuur ons een bericht en we nemen snel contact met je op.

Contact