Podcast Standplaats Wereld

30/09/2021

Podcast Standplaats Wereld:

Walter Faaij is corporate antropoloog, Hij heeft zich tijdens zijn opleiding verdiept in de gevolgen van klimaatverandering voor de inwoners van Groenland. Tijdens zijn onderzoek zag hij heel duidelijk hoe klimaatverandering niet alleen gaat om cijfers en voorspellingen, maar dat het nu al fundamentele verandering teweeg brengt in het dagelijkse leven van heel veel mensen.

Inmiddels helpt hij via zijn bedrijf Green Culture Lab organisaties die een duurzame transformatie willen ondergaan. Antropologie is voor Walter een enorm krachtig middel om verandering in de wereld te weeg te brengen.

In deze aflevering Podcast Standplaats Wereld praten we over zijn onderzoek in Groenland, zijn kennismaking met de wereld van bedrijven en organisaties en over de ethiek en kracht van organisatie antropologie.

Standplaats Wereld is een podcast over de betekenis en toegevoegde waarde van culturele antropologie, met ideeën van studenten, docenten en alumni van de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze podcast wordt uitgevoerd door Puck de Boer.

Klik hier om de podcast te beluisteren.

Klik hier voor meer podcasts van of met Green Culture Lab.