Green Culture Lab Lenteverhalen

23/05/2023

Lenteverhalen. Leiders met lef.

Voorjaar. Lente. Groeien. 

Het regent hard en veel en onstuimig. Niet altijd lekker voor de terrassen, maar wel erg goed voor Nederland. Zeker als je kijkt naar Zuid-Frankrijk en Spanje, waar rekening wordt gehouden met grote droogte en ernstige bosbranden. Water is misschien wel het nieuwe grote probleem de komende decennia. 

We zitten in onzekere tijden waarin we grote vraagstukken moeten oplossen. En dat vraagt om leiders met lef. Om leiders die gespreksruimte openen voor tegengestelde geluiden. Leiders die het collectieve ongemak verduren, verdragen en bedding geven. Leiders die kampvuren aansteken, heel goed luisteren naar álle geluiden, en dan hele wijze besluiten nemen, in het belang van het collectief. En leiders die moeilijke besluiten durven nemen. Daarover gaat ons interview over de Indaba, met Salwa Dallalah, die verantwoordelijk was voor de organisatie van 21 VN klimaattoppen. En wij mochten haar interviewen!

Lente is ook het seizoen van nieuw begin en groei. Sinds 1 maart hebben we een eigen kantoor en daar zijn we superblij mee. Kom een keer langs voor koffie! En misschien gek voor een nieuwsbrief, maar wel groot nieuws voor Ilse en mijzelf (en daarmee Green Culture Lab), in mei staat de geboorte van onze tweede gepland. ‘Spannend en leuk’, in de woorden van de eerste :-).

Nog meer nieuw begin: in november geven we onze eerste eigen training: Duurzaamheid in je DNA – Building Green Cultures. Om naar duurzaamheidsvraagstukken te leren kijken door de bril van de antropologie. Waarom is het een kwestie van cultuur, en hoe krijg je daar dan beweging in? Het programma is bijna klaar, de locatie vastgelegd, wij hebben er onwijs veel zin in! De inschrijving opent medio juni, wil je dat we je op de hoogte houden, stuur dan even een mailtje!

Fijne lente!

Walter
Klik hier voor onze update Lenteverhalen.

Klik hier voor onze update Lenteverhalen.

Klik hier voor meer updates van Green Culture Lab.