Logo Sustainalize

DE VRAAG

Sustainalize is een jong bedrijf met een sterk teamgevoel. De eerste keer dat we Walter uitnodigden was tijdens een strategieweekend in 2017. Toen waren we nog met 16 mensen en voelden we al aan dat we hard zouden groeien. Inmiddels (2020), zijn we bijna met 40 collega’s. 

Onze uitdaging zat hem in het spanningsveld tussen als bedrijf snel groeien om bij onze klanten positieve impact te maken, versus het behouden van een informele, hechte teamsfeer.

We waren de startupfase van culturele creatie voorbij en zaten tussen cultuurbehoud en -transitie in. In de formele sfeer lag er nadruk op specialiseren, processen vastleggen. Maar hoe zorgen we dat iedereen zich thuis voelt, in de informele sfeer? 

DE IMPACT

Om die vragen te beantwoorden heeft Walter tijdens die snelle groei een cultuuronderzoek uitgevoerd. Door met ons in gesprek te gaan, fly-on-the-wall te zijn. Hij kwam tot interessante, soms confronterende observaties, die met ons management en met het hele team werden gedeeld. 

Wat ons het meest bijblijft is de ‘cultuurfoto’ waarin Walter ons tijdens een kampvuurgesprek de spiegel voorhield. Sindsdien realiseren we ons:

‘Eigenlijk zijn we best divers en inclusief.’ En: ‘Soms zijn we wel erg productie-minded en zelfs wat gehaast.’ 

Weer een jaar later zijn we onze bureau aan het omvormen van een fluide, non-hierarchische organisatie tot een met zelfsturende teams. Het behouden van een inclusieve cultuur met vertrouwen in en voor elkaar is daarin geen doel maar een voorwaarde. 

ONZE ERVARINGEN

“We hebben op persoonlijk niveau een goede klik met Walter van Green Culture Lab. Samenwerken ging heel natuurlijk. Walter hielp ons enorm bij het begrijpen van de dynamiek ons onze organisatie, bij het overbruggen van verschillen, bij het invullen van ons leiderschap en bij het bouwen van een sterkere tribe. We zijn heel happy met zijn begeleiding.” 

Justus Koek, Sustainalize

Wil je meer weten over Green Culture Lab?

Hier vindt je uitgebreidere interviews met onze klanten. En voor een overzicht van al onze opdrachtgevers, klik hier!

Meer informatie over een lezing, een kampvuurgesprek of een cultuurtraject in jouw organisatie? Of wil je graag sparren over een vraagstuk rond duurzaamheid, leiderschap en cultuur veranderen? Stuur ons een bericht en we nemen snel contact met je op.

Contact