Boek: Mag ik je grootluisteren? Vertel!

05/09/2022

Antropologisch luisteren

Walter Faaij schreef het hoofdstuk ‘Antropologisch luisteren‘ in het boek ‘Mag ik je grootluisteren? Vertel! van Petra Hiemstra.

Antropologisch luisteren betekent luisteren naar de unieke antwoorden op universele vragen. Walter schrijft in dit hoofdstuk onder andere over hoe duurzaamheid een kwestie van cultuur is en hoe je cultuur kunt veranderen door middel van effectieve dialoog. Goede vragen stellen en goed luisteren helpt mensen om zelf na te denken. In de reflectie ontstaat ruimte voor nieuwe antwoorden.

Walter pleit voor een collectieve mindshift: we moeten zorgen dat we beslissingen nemen die een positieve impact hebben op de toekomstige generaties. De transitie naar duurzaamheid gaat over mensen, over het bouwen van cultuur en over een ‘volhoudbare’ relatie met onze ecologische omgeving en een inclusieve relatie met elkaar. Walter noemt dit: green culture. Dit kun je op verschillende manieren concreet maken, maar het begint bij het voeren van moedige gesprekken!

Meer over het boek:
We moeten meer naar elkaar luisteren. Een prachtig pleidooi natuurlijk! Maar wat maakt toch dat écht luisteren voor zovelen van ons zo lastig (b)lijkt? Wat maakt nu dat we op het ene moment ‘doof ’ zijn voor belangrijke boodschappen en dat we op het andere moment precies zo luisteren dat er magische ‘Sternstunden’ ontstaan? In de actuele management- en leiderschapsliteratuur komt luister(v)aardigheid nauwelijks aan de orde.

Daar brengt Petra Hiemstra, bestuurskundige, schrijver, opleider en directeur van coaching- en trainingsbureau Haagse Hoogvliegers, met dit boek verandering in. Deskundigen uit alle hoeken van de samenleving laten zien, voelen en ervaren hoe zij zichzelf, hun naasten, hun organisatie en onze samenleving grootluisteren en welke rijkdom en magische momenten dit hen, hun organisaties en onze samenleving oplevert.
Mag ik je grootluisteren? Vertel!
Mag ik je grootluisteren? Vertel!

Nederlands Paperback 9789083103624 
Druk: 1 mei 2022 400 pagina’s
Auteur: Petra Hiemstra

Klik hier om het boek te bestellen.