Nadia Teunissen

Nadia Teunissen

Nadia Teunissen

Corporate antropoloog & story-teller

"Verhalen zijn de deur naar een betere wereld"

Nadia Teunissen (1991). Corporate antropoloog en digitale story-teller. Onderzoekt, adviseert en faciliteert organisaties en bedrijven op het snijvlak van cultuur(verandering), duurzaamheid en innovatie.

“In 2010 woonde ik drie maanden in Groenland. Klimaatverandering is misschien wel het grootste probleem is waar de mensheid ooit voor heeft gestaan. We lopen het risico dat grote delen van onze planeet binnen één generatie onbewoonbaar zijn. Dus we moeten bouwen aan een nieuwe cultuur, die duurzaam, inclusief en future-proof is. Mijn missie? Leiders en ‘groene rebellen’ te helpen bij het verankeren van duurzaamheid in hun organisatiecultuur. En dat doe ik met hart en ziel. Doe je mee? Zadelen we onze kinderen niet met onze problemen op. Maken we samen de wereld mooier.”

– Walter Faaij

Nadia Teunissen

Ik hou van mensen. En van natuur

Ik wil dat zowel mens én planeet weer gezond worden. En trouwens ook blijven. Zelfbewuste, nieuwsgierige mensen maken betere keuzes. Voor zichzelf. En voor hun omgeving. En een biodiverse, groene planeet is een voorwaarde voor gelukkige en gezonde mensen. Daarom ben ik duurzaamheidsantropoloog geworden.  

Ik denk in beelden

Als kind zag ik vrij weinig. Voornamelijk kleuren en beelden. Ik tekende dan ook graag en bedacht mijn eigen verhalen bij de plaatjes uit een boek. Daarom denk ik graag in beelden, concepten, verhalen. Zo help ik mensen hun eigen verhaal te vinden en vertellen. Het liefst verhalen die de wereld mooier maken.

green storytelling

Ik maak verhalen

Verhalen werken verbindend. Ik vind het een uitdaging om belevings-werelden aan elkaar te verbinden. Om zo een gemeenschappelijke taal te ontdekken. Samen kunnen bereiken we meer dan alleen.

Nadia Teunissen

9 random feiten over Nadia

  • haar nieuwsgierigheid naar andere culturen ontstond door een potje knikkeren met het nieuwe Afghaanse buurmeisje op het speelplein
  • haar fascinatie voor duurzaamheid tijdens een college over krokodillen in de Filippijnen
  • verzette zich als puber veelvuldig tegen haar ‘groene moeder’
  • woonde drie maanden in Yogyakarta om de potentie van ecotoerisme te onderzoeken
  • voelde in Indonesië het belang van een harmonieuze relatie tussen mens en natuur, tussen geven en nemen
  • heeft een stiekeme wens voor het schrijven en illustreren van een kinderboek
  • leert via aqualleren loslaten en dat daardoor mooie dingen kunnen ontstaan
  • is een groot disney-fan (en dan vooral van de verscholen wijsheden)
  • speelt viool en leerde haar verloofde kennen in een jeugdsymfonie orkest