Jeanine Pothuizen

Jeanine Pothuizen

Jeanine Pothuizen

Klimaatpsycholoog

"Klimaatverandering serieus nemen, en duurzame keuzes makkelijker en betaalbaar maken, betekent winst voor iedereen."

Jeanine Pothuizen (1976). Als verandercoach help ik (team)leiders om hun organisatie in beweging te krijgen. Mijn focus is om samen duurzame keuzes het nieuwe normaal te maken.

“Ik werk aan een beter klimaat omdat ik denk dat leven binnen de grenzen van de planeet de belangrijkste uitdaging is van deze tijd. En dit zeg ik vooral vanuit mijn sociale hart en mijn drive op gelijke kansen voor iedereen, ongeacht waar je bed heeft gestaan. Ik wil een eerlijke toekomst voor iedereen. Jong, oud. Rijk, arm. In Europa, Afrika of waar dan ook. Klimaatverandering serieus nemen, innovaties ondersteunen en duurzame keuzes makkelijker en betaalbaar maken, betekent winst voor iedereen. Daarom bouw ik aan duurzame organisaties en een beter klimaat”

– Jeanine Pothuizen

Jeanine Pothuizen

Ik ben een fietser

Als je me zoekt, dan zit ik op de fiets. Bij mooi weer. Bij slecht weer. Voor werk. In mijn vrije tijd. En op vakantie. De fiets brengt me overal. Anders neem ik graag de benenwagen. Bewegen is gezond. Het is ook nog eens heerlijk duurzaam. Het liefst ga ik de natuur in. Bos en bergen vind ik prachtig. Op het strand kies ik liever het water dan het zand. Spelen met de golven.   

Ik ben klimaatpsycholoog

Maar allereerst ben ik mens. En ik werk als psycholoog. Psycholoog? Dus je bent wetenschapper? Of je bent behandelaar? Nee, ik ben een praktijkmens. Een intelligente doener. Kennis van theorie pas ik toe in de praktijk. Mijn praktijk zijn organisaties. Met mijn kennis van veranderprocessen, psychologie en cultuur help ik in de stap van weten naar doen. Implementeren? Ik noem het liever mensenwerk.

Jeanine Pothuizen
Jeanine Pothuizen

Ik geef de mens een plek in de verandering

Duurzaamheid is niet alleen een technische uitdaging. Juist ook sociaal en psychologisch. Immers, de mens is niet alleen rationeel. De mens is ook emotioneel. Zelfs de professional. Al vergeten we dat soms. Ik versnel het verduurzamen door hieraan ruimte te geven. In dialoog. De menselijke kant brengt inzicht in eigen drijfveer, overtuiging en rol. Dat geeft ruimte. Om te bewegen. Bewegen is verandering. Bewegen is gezond. Verandering is nodig. Naar duurzame toekomstbestendige organisaties. Ik faciliteer verandering.

Jeanine Pothuizen

10 random feiten over Jeanine

  • Was vroeger zwemkampioen: de rugcrawl was haar beste slag.
  • Is in haar vrije tijd bibliothecaresse en hoteleigenaar: met een minibieb in de voortuin, 4 wormenhotels en 4 insectenhotels in de tuin
  • Weigerde als peuter haar tekening aan koningin Beatrix te geven.
  • Je weet nooit met welke auto ze komt – die leent ze altijd bij verschillende vrienden.
  • Heeft een grote liefde voor stoomstreinen. Guilty pleasure, maar haar ogen gaan glinsteren bij het geluid. Tjoek tjoek tjoek.
  • Realiseerde dat ze echt aan de slag wilde met klimaatverandering toen ze in 2015 in Italië in een trein vol Afrikaanse vluchtelingen stapte.
  • Was te zien bij Een Vandaag en Hollandsche Zaken – en is nooit meer zo zenuwachtig geweest.
  • Leidt met veel plezier klimaatcoaches op bij KlimaatGesprekken.
  • Houdt van dansen. Maar doet dat helaas veel te weinig.
  • Heeft haar toekomstdroom vastgelegd in het project Youtopia: hoe ziet de wereld eruit als jij leider was?

Video’s

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze