Diensten

Duurzaamheid gaat over mensen. Een organisatie duurzamer maken is cultuur veranderen en nieuwe cultuur bouwen. Dat doet Green Culture Lab met lezingen, masterclasses, het begeleiden van stakeholderdialogen, (cultuur)onderzoek en het begeleiden van cultuurverandertrajecten.

Lezingen

Ooit geprobeerd een dagje niet aan cultuur te doen? Verduurzamen wordt makkelijker als je weet hoe cultuur werkt. Lezingen vol exotisch antropologische verhalen gecombineerd met praktijkvoorbeelden en praktische handvatten.

Masterclasses

Veranderen is betekenisgeven. Duiden. Deze masterclasses zijn de ideale gelegenheid om betekenis te geven aan duurzaamheid. Samen met collega's onderzoeken, ontdekken en begrijpen waarom de transitie soms zo langzaam gaat en hoe je die kunt versnellen.

Duurzame dialoog

Een duurzame wereld vraagt om betere dialogen. Cultuur vormt zich in interactie en besluitvorming. Dan helpt het om 'rond' te vergaderen. Om naar iedereen te luisteren, om conflicten te overbruggen en de wijsheid van de minderheid benutten. Building cultures of sustainability.

Onderzoek

Duurzaamheid gaat over mensen en hun gedrag, over een mindshift en over het integreren van duurzaamheid in het DNA. Duurzaamheid gaat over cultuur. Dan helpt het om te begrijpen hoe je bedrijfscultuur in elkaar zit en welke rol duurzaamheid daarin heeft.

Virale verandering

Met behulp van deze veranderaanpak uit de corporate antropologie wordt het in zes stappen makkelijker om duurzaamheid te verankeren in een organisatie- of bedrijfscultuur. Omdat duurzaamheid een kwestie van cultuur is.