About

Het verhaal van Green Culture Lab begint in 2010 op Groenland. Ik ben ervan overtuigd dat het verduurzamen van onze organisaties, bedrijven en samenleving in essentie een cultuurvraagstuk is. Ik vertel je graag over wie ik ben en wat ik doe.


Missie

We leven in een prachtige wereld. Een potentieel prachtige wereld. Al mijn reizen gaven mij het inzicht dat de wereld ons huis is. En dat we daarvan mogen genieten maar er ook goed voor moeten zorgen. Dat we niet alleen moeten nemen, maar ook moeten geven. Dat de relatie in balans moet zijn. Reciprociteit, in antropologisch vakjargon.

Walter Faaij

Walter is gespecialiseerd in organisatiecultuur, cultuurverandering en duurzaamheid. Hij is oprichter van Green Culture Lab en associate partner van netwerkorganisatie Human Dimensions. Walter begeleidt organisaties en bedrijven op het snijvlak van duurzaamheid en organisatie- of cultuurverandering.

Team

Green Culture Lab werkt graag met talentvolle antropologen die ernaar streven de wereld mooier, duurzamer en inclusiever te maken. Die meebouwen aan een samenleving waarin reciprociteit de basis is voor de relatie tussen mens en natuur. Zij stellen zich graag aan u voor.

Partners

Ik werk graag en veel samen met anderen. Omdat ik geloof in wat ze doen, omdat projecten daar beter van worden en omdat ik daar zelf van leer. En gewoon...omdat het leuk is. Dat doe ik met deze organisaties en bedrijven.

Opdrachtgevers

Een greep uit de opdrachtgevers voor wie ik gewerkt heb. Als spreker, facilitator, of consultant bij een cultuurtraject.

Corporate Antropologie

Van oudsher bestuderen antropologen verre vreemde volkeren en tribale samenlevingen. De corporate antropologie kijkt met dezelfde fascinatie naar westerse organisaties en bedrijven. Daar zie je dezelfde rituelen, symbolen en ongeschreven spelregels. Door te zien wat niet geschreven staat en te horen wat niet gezegd is, krijg je grip op cultuur en wordt verduurzamen makkelijker.

In het nieuws

Regelmatig publiceer ik artikelen, columns of interviews. Soms wordt ik zelf geinterviewd. Ik deel deze publicaties graag in een handig overzicht.